Veel mensen werken op kantoor in Nederland, dat krijg je met en kenniseconomie. Daarom is het van belangrijk om speciaal voor deze groep een aantal bedrijfsveiligheidstips te geven, zodat deze op de zaak geïmplementeerd kunnen worden. In deze blog hebben we een aantal tips voor je verzameld, juist speciaal voor op kantoor. Dan kun je als ondernemer met een gerust hart aan de slag en een mooi bedrijf neerzetten. Kijk snel met ons mee en doe je voordeel met onze tips.

Ruim op

Een ongeluk blijf in een klein hoekje zitten. Gewoon maar zitten wachten, tot het toe kan slaan. Zelf kun je daar veel aan doen. Best wel veel, naar onze bescheiden mening. Zo willen we je de eerste stap van alle veiligheidstips uitleggen en op het hart drukken: ruim de werkvloer goed op en herstel eventuele beschadigingen aan de vloer. Denk daarbij aan houten planken die uitsteken, vloerkleden met gaten waarachter mensen kunnen haken. Ook uitstekende, scherpe voorwerpen zijn boosdoeners in de wereld van de bedrijfsveiligheid.

Communiceer professioneel

Wanneer je binnen je bedrijf geen duidelijk protocol afspreekt voor meningsverschillen en onenigheden. Als er geen code opgesteld is waar de medewerkers zich aan moeten conformeren en wanneer er onvoldoende gescreend is op soft skills door HR, dan kan het zijn dat de vlam in de pan slaat op kantoor wanneer er een stevige discussie ontstaat. De sfeer kan omslaan en agressie kan de kop op steken. Willen we dat binnen een professioneel bedrijf? Nee natuurlijk niet. Daarom is het slim om vanaf het sollicitatiegesprek tot aan de eerste teamvergadering met nieuwe arbeidskrachten, een duidelijk signaal af te geven, dat er protocollen en vertrouwenspersonen zijn.

Ga goed zitten en vraag om gedegen meubilair

Letsel ontstaat niet alleen door gebreken of agressie, maar ook wanneer meubilair niet op orde is of de medewerker gewoon een verkeerde houding aanneemt. Het is slim om dergelijke blessures en daaraan gerelateerde uitval te voorkomen door een korte introductie aan nieuwe medewerkers over een juiste werkhouding.

Geef je personeel een cursus

Eerste hulp is onmisbaar binnen een bedrijf. Als je meerdere mensen in dienst hebt, dan moet je verplicht volgens de wet een BHV-medewerker hebben. Natuurlijk is het nooit verkeerd om er een aantal te hebben, in geval van nood heb je zo meer mensen die weten wat ze moeten doen. Laat hen een gedegen bhv cursus doen.

Zorg dat er een EHBO-kit aanwezig is

Het is fijn dat de BHV-medewerker(s) de juiste spullen hebben om mee te werken. Daarom raden we je aan om een EHBO-kit op je bedrijf aanwezig te hebben. Zorg dat deze kit periodiek gecontroleerd wordt, zodat spullen voorradig zijn.

Conclusie

Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je als ondernemer zelf kunt doen om de bedrijfsveiligheid te vergroten. Kijk kritisch naar je bedrijfspand en stel vast of er zaken zijn die verbeterd kunnen worden.

Meer leren?

Nog niet klaar met leren? Lees dan lekker door op onze site. Met onze blogs willen we je graag adviseren en informeren. Doe er je voordeel mee.